Bert de Turck

Fotograaf van de Verstilling

prijzen

Alle foto's worden maximaal drie keer verkocht. Ze worden aan de achterzijde gesigneerd en genummerd van 1/3 tot en met 3/3.

De prijs is afhankelijk van het formaat en de wijze van printen en inlijsten/afwerking. Ik laat mijn foto's afwerken in de beste laboratoria van Nederland, die ook leveren aan musea en internationale galeries. Meestal laat ik de foto's afdrukken als Lambda-print (of C-print), dat gebeurt op fotopapier in een nat proces. Als dat beter past bij de foto (of de wensen van de koper), laat ik de foto digitaal printen met een inkjetprinter op satinpaper, ragpaper of fine-artpaper. Een enkele keer laat ik de foto printen op canvas.

Voor de afwerking worden de foto's verlijmd op di-bond en daarna voorzien van een toplaag van helder of antireflex perspex, waardoor de foto beschermd is tegen UV-licht, vocht en vuil.
Vaak bepaal ik het formaat van de foto samen met de klant en stem dat af op de plek die de foto in het interieur gaat krijgen. Bij de laatste foto van de oplage van drie is dat niet altijd mogelijk.

Omdat veel varianten de uiteindelijke prijs bepalen, is het moeilijk prijzen te noemen. De prijzen lopen globaal van ongeveer 400 euro voor een foto op dibond/antireflex perspex(maat 60x40cm) tot ongeveer 1000 euro (formaat 120x80cm). Dit zijn atelierprijzen inclusief BTW. Bij exposities in galeries kunnen andere prijzen gelden.